U bent hier

Short golf in Drenthe

Dagje short golfen? Country Golf Ees is een mooie qualifying par 3 golfbaan in Drenthe waar iedereen welkom is. Je hebt geen golfervaring nodig en je kunt gratis gebruik maken van onze golfmaterialen. Kom gezellig langs, maak kennis met de baan en onze medewerkers, proef de sfeer, sla af op de driving range, loop 9 of 18 holes en/of maak gebruik van onze horeca. Je bent van harte welkom! Reserveer hier eenvoudig een starttijd.

Baanstatus

Short golf 1-9 Open
Short golf 10-18 Open
Driving range (275m) Open
Putting green Open
Qualifying Ja
Trolleys toegestaan Ja
Opmerkingen greenkeeper N.v.t.

 

Klik hier voor de handicap tabellen

Klik hier voor de scorekaart met afstanden en indexering

Klik hier voor de plattegrond van de baan

Vanaf juni 2020 zijn alle 18-holes qualifying.

 

18 holes short golf baan 

Aan de rand van het kleine dorpje Ees in Drenthe (+- 360 inw.) ligt een 18-holes par-3 golfbaan waar iedereen mag golfen! Gebruik van de golfbaan is niet beperkt tot leden en ervaren spelers, maar openbaar voor iedereen vanaf 8 jaar. De holes variëren in lengte van 50 t/m 112 meter. Met brede fairways, grote, goed verzorgde greens en een goed onderhouden driving range, biedt Country Golf Ees uitstekende faciliteiten voor alle golfers. U vindt onze baan in Drenthe, in het dorpje Ees vlakbij Borger. De openingstijden staan vermeld bij "contact". 
 

Short golf voor beginners

De laagdrempeligheid van de baan is voor Country Golf Ees erg belangrijk, iedereen moet in aanraking kunnen komen met golf. Dit houdt in dat de baan regelmatig volloopt met 'amateurs' die nog nooit eerder hebben gespeeld. Beginnende golfers krijgen bij ons een uitgebreide golf instructie met onder andere uitleg over de belangrijkste huisregels, de grip, stand en slag. Na deze uitgebreide golf instructie is er de mogelijkheid om af te slaan op de driving range, een groot grasveld waar je (overdekt) ballen kunt wegslaan om ze vervolgens niet weer op te halen! Klik hier voor onze golf prijzen.

 

Short golf voor ervaren spelers

Golfers met golf ervaring kunnen zonder de uitgebreide golf instructie gebruik maken van de golfbaan. De driving range en de putting-green bieden gelegenheid om een warming-up te doen alvorens de baan wordt betreden voor een ronde van 9- of 18-holes golf. Heeft een deel van het gezelschap wel vaker gespeeld en een deel niet, dan laten wij de keuze vrij of u gebruik maakt van de uitgebreide golf instructie. Voor golfers die voornemens zijn om vaker gebruik te maken van onze golfbaan bieden we uitstekende mogelijkheden om lid te worden van onze vereniging of golfles te nemen.

 

Short golf, Country golf, pitch en putt of gewoon golf?

Country golf, short golf, pitch en putt, gewoon golfen, al deze termen worden gebruikt voor de spelvorm die bij Country Golf Ees wordt gespeeld. Zelf gebruiken we de naam 'short golf' voor het spel dat wordt gespeeld bij ons op de baan. Echter begrijpen we ook prima wat je bedoelt als je het hebt over countrygolf, pitch en putt of golfen. Country Golf Ees kenmerkt zich door de relatief korte holes, van 50 tot 112 meter. Alle onderdelen die bij golf worden gebruikt, worden ook bij short golf gebruikt. Er kan worden gezegd dat het 'gewoon' golfen is, maar dan zonder de langste slag die doorgaans met de driver wordt geslagen. Het golfen bestaat echter uit meerdere slagen, de pitch wordt bij Country Golf Ees gezien als de afslag, de chip wordt gebruikt wanneer de afslag niet in 1 slag op de green is geland, de putt wordt gespeeld op de green. Uiteraard zijn er op strategische plekken op de baan bunkers en waterpartijen geplaatst om de ultieme golf beleving te kunnen bieden. 

Golfen in coronatijd? Geen enkel probleem, reserveer online.

Online reserveren? Ga naar contact!

Beginnen met golfen? Doe mee met onze beginnersgroep!

Country Golf Ees

Groepsuitje boeken?

Neem contact met ons op!

Contact

   Oosterweg 1, 9536 PR EES, Drenthe

   0599-236328  /  06-21656562

   infoatcountrygolfees [dot] nl

   Boek een starttijd

Beginners november 2021

In november begint er weer een beginnerscursus! In groepsverband (allemaal beginners) krijg je les op een door jou gekozen lesdag.